dessert

Suggesties

Voorgerechten

Skrei / Fregola / jonge spinazie / garnalen / saffraan

Fregola of fregula is een specialiteit uit Sardinië. Het wordt gemaakt van griesmeel. Fregola zijn eigenlijk kleine bolletjes pasta van 2 à 3mm doorsnede die eerst gedroogd worden en daarna geroosterd in de oven. Dit zorgt voor een lekkere, nootachtige smaak.

Gevulde champignons / krab / lookboter / peterselie / citroen

Hoofdgerechten

Skreihaasje / peterselie crème / groene asperges / gele wortel / kreeftensaus

Kabeljauw is een veel voorkomende vis, waar verschillende soorten in bestaan. Een van die soorten is de Skrei , een kabeljauw die leeft in de Barentszzee, ten noorden van Noorwegen en Rusland. In de superzuivere en ijskoude zee voelt hij zich als een, euh, vis in het water. Maar één keer per jaar gaan de Skreien op vakantie – of op honeymoon, zeg maar: ze zwemmen meer dan 800 kilometer naar het zuiden, naar de Lofoten-eilanden om er te paaien en kuit te schieten. Die eitjes drijven dan op de warme golfstroom weer naar het noorden om uit te groeien tot uit de kluiten gewassen vissen, die wel 12 kg kunnen wegen. Het woord 'Skrei' komt van het Noorse woord 'Skreid', dat 'zwerver' betekent. Het verwijst naar de grote afstanden die de vis aflegt in zijn leven.

Tonijnfilet met een zuiders tintje / fris slaatje / pittig sausje

Lamsfilet / pesto / zuiderse groenten gratin / graanmosterd sausje

Stroganoff pannetje / gehaktballetjes / kip

Zweedse balletjes / veenbessen / vleesjus

Dessertjes

Appelcrumble / vanille-ijs

Rode vruchten crumble / vanille-ijs

 

 

---------------------------------------------------

Restaurant

In ons restaurant kan u terecht voor een lekker ontbijt (na reservatie), lunch of diner. Met onze uitgebreide kaart vindt u vast iets naar uw zin. Onze kok maakt de gerechten naar uw wens.

Smakelijk!

 

Restaurant

Terras

Zin in een fris drankje op een zonnige dag?

In onze mooie tuin hebben we voor u een groot terras waar u gezellig kan vertoeven bij goed weer.

 

Restaurant

Zaal

Graag adviseren we u bij de organisatie van uw evenement
(communie, huwelijksverjaardagen, teerfeesten, ...) We bieden u dan ons zaaltje gratis aan. Klik hieronder voor meer informatie.

 

Restaurant

Buitenspeeltuin

Kinderen genieten maar al te graag van onze buitenspeeltuin. Met een grote speelweide met springkastelen en speeltuigen zijn uw kinderen wel even zoet. U kan hen perfect in het oog houden als u op ons terras vertoeft.

 

Restaurant
© www.peterenzout.be - hosting & design: www.prospector.be